CZ EN

Ze zahrady

Ze zahrady

Dostala jsem jako dárek dvě malá plátna velikosti 20 cm x 20 cm. Chtěla jsem je uklidit na někdy později, protože teď maluji na čím dál větší plátna. Ležela na stole a já zrovna přinesla čerstvě natrhané květy měsíčku ze zahrady. Oranžová nejoranžovější. Podívala jsem se do knih o bylinách, jak tahle bylina kvetoucí od května do listopadu působí. Je zejména důležitá pro ženy. Heide Fischer, autorka knihy Bylinky pro ženy píše, že když začala dělat semináře o bylinách pro ženy, nechávala účastníce vybrat z fotografií bylin, která se jim nejlépe zamlouvá. Nejčastěji si ženy vybíraly měsíček.Má skvělé léčivé schopnosti, jak vnitřní, tak vnější, např. působí protibakteriálně, stimuluje obranyschopnost, účinkuje při potížích se žlučníkem, posiluje játra.

Calendula-2-oriznuty-na-web2
V knize Květová terapie píší, že Calendula officinalis je léčitel, který pomáhá s fyzickými, duševními a duchovními obtížemi. Je nápomocná v hledání toho nejlepšího praktického lékaře nebo terapeuta. Jemně a bezpečně dovádí k té nejúčinnější léčbě. Vytváří kolem vašeho energetického pole silnou ochrannou bariéru.

A ta oranžová barva je tak příjemná na dívání!Tak jsem ten měsíček na ta malá plátna hned namalovala akrylem a měkkým olejovým pastelem. V podkladu jsou piliny, písek a hedvábný papír. Pravděpodobně jsem tak začala sérii rostlin z okolí na malých plátnech.
Calendula-1-oriznuty-na-web2

About the Author

Leave a Reply

*

captcha *